diyanet bir-sen yatay logo

Anayasa İhlali Vardır

Sendikalar özgür ve bağımsız örgütlerdir. Sendikaların asli görevlerinden biri de özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için mücadele etmektir.

Ancak son toplu sözleşmede yetkili konfederasyonun teklifiyle gündemde yer bulan %1 üye dayatması ile sendikal özgürlüğün önüne yine Memur-Sen tarafından set çekilmiştir.

Anayasanın ve Hukukun üstünlüğünü temsil eden mahkemeler özgürlüklerin önüne konulan engelleri bertaraf etmelidir. Aksi takdirde Anayasal eşitlik ilkesi ciddi zarar görecektir.

Cunta yönetimini andıran bu hukuksuz uygulama sendikal özgürlük açısından ülkemizin yüz karası olmuştur.

Özgürlükleri kısmaya çalışan bir sendikanın arkasında 1 milyon üyenin olması ve üyelerin bu duruma tepki göstermemeleri son derece düşündürücüdür.

1 milyon memur için talep edilen 600.00 TL seyyanen zam sendikal istikbal uğruna feda edildiği halde halen Memur-Sen’de ciddi anlamda istifalar yoksa ölüm gösterilerek sıtmaya razı edilen bir grup var demektir.

Hakkın ve haklının gür sesi Diyanet Bir-Sen, bu hakikatler anlaşılıncaya kadar gerçekleri haykıracaktır.

Selam ve dua ile…

Bu yazıyı paylaşın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir